Sommerprogram

Et lite utsnitt fra veterankjøretøydagen.

Tunet og museet er åpent alle søndager fra
kl.1200 -1600 i perioden 28. mai til ut august .
 
Det er alltid kaffe og vafler, rømmegrøt , saft og is å få kjøpt i Bygdetunes åpningstid. 

Sommerprogram 2017

28. mai - Hagens dag kl. 12 - 16

Hagemarked med mange lokale utstillere i regi av Stokke Hageselskap. Salg av sommerblomster, gammeldagse stauder og grønne tips til hagen. Alle museumshus er åpne og det blir salg av rømmegrøt, pølser, vafler, kaffe, is og brus. Gratis inngang og parkering.

5. juni – Pinsedag – Stengt.11. juni - Moamarkedet kl. 12 - 16

For 11. gang blir det stort marked på festplassen. Utstillere fra fjern og nær kommer med sine bugnende boder og hele festplassen fylles med varer. Det blir nytt, brukt, planter, hageutstyr, antikviteter, bøker, håndarbeid, håndverk, kortreist mat og drikke m.m. Stokke Bygdetun holder alle museumshus åpne, og i essa er det full fyr. Det blir salg av rømmegrøt, pølser, vafler, kaffe, is og brus. Gratis inngang og parkering ved Politiet og Bokemoa Skole.

18. juni - Veterankjøretøydagen kl. 12 - 16

Tradisjonen tro fylles Bokemoa med mer enn 200 nypolerte kjøretøy fra de fleste tidsepoker. Veteranbil-entusiaster kommer til utstillingen fra hele Vestfold og lenger enn det. Det er gratis inngang for alle med- eller uten veterankjøretøy. Alle museumshus er åpne, og Stokke Da Capo ensemble spiller kjente og kjære melodier. Salg av rømmegrøt, pølser, vafler, kaffe, is og brus. Gratis parkering ved Politiet og Bokemoa Skole.

25. juni - Barnas dag kl. 12 - 16

Tunet er fylt med leker og aktiviteter for barna, som bl.a kan prøve seg som smed i smia, gå natursti, tvinne sitt eget hoppetau eller få nærkontakt med brannslangen til Brannvesenet. Her kan det prøves stylter, ringspill og mye mer. Aktiviter, inngang og parkering er gratis og det blir premier til de minste. Alle hus på museet er åpne og det er salg av rømmegrøt, pølser, vafler, kaffe, is og brus.

2. juli  - 9. juli - 16. juli - 23. juli -  30. juli - Åpent museum kl. 12 - 16

Alle hus på museet er åpne og det er salg av rømmegrøt, vafler, kaffe, is og brus. Gratis inngang og parkering.

6. august - Hestens dag – med Vestfoldmesterskap i SKEID kl. 12 – 16

Årets nyhet offisielt Vestfoldmesterskap i konkurransen Skeid. 6 kvalifiserte ekvipasjer, blant de 3 Norske hesterasene skal konkurrere i ferdigheter på en teknisk bane, samt et feltritt i ulendt terreng. Klubber, foreninger, leverandører og hesteeiere i distriktet er invitert til å bidra med ulike tilbud og aktiviteter. Det blir bruktmarked på utstyr til rytter og hest.  På festplassen stilles ulike hesteraser ut. Det blir ponniridning for de minste i skogkanten, lassokasting og hesteskokasting. Stokke og omland travforening er primus motor for Hestens dag, og Travmuseet er bemannet med kunnskapsrike medlemmer. Alle hus på museet er åpne, og det blir salg av rømmegrøt, vafler, kaffe, pølser, is og brus. Gratis inngang og parkering ved Politiet og Bokemoa Skole.

13. august - Markens Grøde kl. 12 - 16

Vi feirer innhøstingen av årets avlinger med kortreist matmarked. Det blir en familiedag med opplevelser for små og store. Historier blir fortalt igjennom museets utstillinger, og via levende formidling av gamle produksjonsmetoder. Det blir dyr på tunet, bugnende boder med duggfriske nyhøstede lokale produkter, kortreiste produsenter, håndverkere, tekstildesign og Fairtrade import. Vestfold Bonde- og småbrukarlag er initiativtager, og samarbeider med Stokke Bygdekvinnelag, Stokke Bondelag og Stokke Bygdetun. Alle hus på museet er åpne og det er salg av rømmegrøt, pølser,  vafler, kaffe, is og brus. Gratis inngang og parkering ved Politiet og Bokemoa Skole.

20. august   kl. 12 – 16

Alle hus på museet er åpne og det er salg av rømmegrøt, vafler, kaffe, is og brus. Gratis inngang og parkering. Kl. 11 er det utendørs gudstjeneste fra amfiet i Bokemoa.

27. august - Husflidsdagen kl. 12 – 16

Det blir demonstrasjon av håndverk og håndarbeider i regi av Stokke husflidslag, bl.a. karding, spinning, veving, dreing og smiing. På utstillingen kan du se blant annet: Never, flisarbeider, tre-, sølv-, metall-, vevet-, strikket-, heklet- og tovede arbeider. Mange flotte husflidsprodukter til salgs og folkemusikere fra Vestfold byr på sang og underholdning. Salg av rømmegrøt, pølser, vaffel, is, kaffe og brus. Gratis inngang og parkering

23. september - Bokemoa Oktoberfest kl. 17 - 24.

Ølbrygging er en kjent tradisjon fra gamledager, og for andre gang vil vi kårer det beste ølet i Stokke. Stokke Bygdetun og Ølbryggerlauget Bokebrygg inviterer til kåring, pølsemiddag, allsang og fest på bygdetunet. Billetter legges ut for salg på Stokkedagen 10 juni.

10. desember - Gammeldags Julemarked 12-17

Det blir markedsboder med utstillere og håndverkere på tunet. Håndlaget, håndverk og hjemmebakt blir å få kjøpt. Medlemmer av Stokke Husflidslag har salgsutstilling og demonstrasjon i Husflidstua, smeden smir i essa, og Bygdekvinnelaget fyrer opp i bakerovnen.   Bygdetunet holder åpent museum. Nissen er selvfølgelig på plass med godteposer til de små, og god stemning rundt bålpanna med risgrøt og noe varmt i koppen. Gratis inngang og parkering,  

Følg oss på Facebook for mer informasjon :
Stokke Bygdetun ( Museum )